Během degustace se studenti dozvěděli o základních chutích a surovinách, které tvoří srdce mexické kuchyně. Mexická kuchyně je známá svou rozmanitostí a bohatostí chutí, které jsou často založené na čerstvých a kvalitních surovinách. Mezi nejčastěji používané ingredience patří kukuřice, fazole, rajčata, avokádo, limetky a samozřejmě různé druhy chilli papriček.
Akce začala osvěžující mexickou limonádou, následně přišla na řadu mexická polévka z červené čočky.
Další na programu byly hlavní chody. Studenti ochutnali klasické mexi
cké pokrmy jako burrito, quesadilla, tacos a chili con carne. Degustace byla zakončena sladkou tečkou v podobě churros. Tyto smažené těstové tyčinky, posypané cukrem a skořicí, byly podávány s karamelem.
Byla to sladká a uspokojivá tečka za celým gastronomickým zážitkem plným skvělého jídla, ale také zajímavých informací.
Mgr. Monika Číhalová & Mgr. Adéla Romanowská